Soluții inovative pentru agricultura modernă
Municipiul Chișinău
str. Chișinăului 1, Goian 2089
Program de lucru
Luni - Vineri / 9.00 - 19.00
Contactează-ne
Soluții inovative pentru agricultură modernă
Contacte
Ai o întrebare ?
Contactează-ne

Mere Golden

Soiurile de mere golden sunt unele dintre cele mai populare mere din întreaga lume, cu numeroase variații. În acest articol vom vorbi despre cele mai populare soiuri de mere aurii, cum să le cultivăm și cum să le gătim.

Unul dintre cele mai cunoscute soiuri de mere goldene este Golden Delicious. Aceste mere aurii și suculente sunt considerate a fi unele dintre cele mai dulci soiuri de mere și sunt ideale pentru consumul ca atare. Ele sunt de asemenea utilizate în diferite rețete, precum prăjituri, plăcinte și bruschette cu mere. Merele Golden Delicious sunt disponibile în multe magazine alimentare, dar și la gospodinile sau fermele locale.

Un alt soi popular de mere aurii este Honeycrisp. Aceste mere au o textură crocantă, iar gustul lor combină notele dulci și acidulate. Honeycrisp este unul dintre cele mai scumpe soiuri de mere, dar cu siguranță merită prețul. Aceste mere aurii merg de minune în salate, sosuri si tartine cu brânză și mere.

Gala este un alt soi de mere aurii foarte apreciat. Aceste mere au o textură crocantă și un gust dulce, cu accente ușor condimentate. Ele sunt, de asemenea, ideale pentru utilizarea în rețete precum prăjituri și salate, dar se descurcă și excelent ca gustare.

Pentru a cultiva soiuri de mere golden, trebuie să le plantezi într-un sol bogat in nutrienti și să le asiguri cantități suficiente de apă. Ar trebui sa fie plantate pe o perioadă de creștere de aproximativ 5 ani, cu perioade de recuperare între fiecare ciclu de recoltare.

Când vine vorba de gătit cu merele golden, există numeroase opțiuni delicioase pe care le puteți încerca. Plăcinta de mere aurii este un desert clasic, iar crusta simplă se potrivește de minune cu gustul dulce al merelor. O altă opțiune este cuptorul cu mere umplute cu nucă și scortisoara, sau mere caramelizate cu miere.

În concluzie, soiurile de mere golden sunt delicioase, sănătoase și ar trebui să facă parte din orice dieta echilibrată. Diversitatea lor face ca fiecare soi să fie adecvat pentru diferite scopuri și opțiuni culinare, de la gustări rapide la deserturi elaborate. Asigurați-vă că încercați cât mai multe soiuri și experimentați cu diverse rețete pentru a descoperi utilizările lor ideale.

Vrei o consultație tehnică profesională ?

Proiectarea plantației • Defrișări/Curățire • Pregătire teren • Plantare macanizată • Instalare sisteme de suport • Instalare sisteme de protecție • Utilaje și echipamente agricole • Sisteme de întreținere 
Obține o consultație
Choose language
ro_RORomanian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram