logo

mun. Chișinău

str. Chișinăului 1, Goian 2089

Lu. - Vi. 8.00 - 18.00

Sisteme antigrindina

images

Sisteme antigrindina

În viticultură și pomicultură, grindina reprezintă un risc semnificativ, poate provoca pierderea în totalitate a producției, manifestând un impact negativ asupra creșterii și randamentului roadelor și în anii următori.

Gradul de deteriorare depinde de intensitatea și durata fenomenului, precum și de stadiul vegetativ al plantației. Sunt cazuri în care 2 minute sunt suficiente pentru a distruge recolta din acel an.

 

Din 2016, în portofoliul Dilexis au apărut sistemele de protecție antigrindină, plasa și accesoriile de susținere și strângere pentru ea fiind de origine Italiană, certificate și deținând garanție, produse de către partenerul nostru BoscatoReti, lider în Europa.

Plasele antigrindină comercializate de noi pot varia în funcție de plantația la pe care este instalată sau anumite cerințe precum gradul de umbrire, numărul și grosimea firelor, fotoselectivă/obișnuită și altele.

În compartimentul produse antigrindină puteți observa toate accesoriile și plasele comercializate.

 

Montarea plasei se realizează separat pe cele 2 părți ale fiecărui rând, fiind fixată cu clipsuri pe ultimele sârme ale sistemului de susținere. Înălțimea acesteia variază de 0,8 la 1,2 m în funcție de tipul podgoriei. Accesoriile cu care este echipat permit strângerea și întinderea cu ușurință a plasei ori de câte ori este nevoie.

Deși funcția principală este aceea de a proteja podgoria de grindină, avantajele nu se opresc aici.

Sistemul este capabil să protejeze lăstarii de vântul de primăvară și să reducă riscul de opărire a strugurilor vara. De asemenea, este o soluție eficientă și pentru cei care doresc să împiedice păsările să mănânce fructul, permițând ciorchinelui în același timp să crească sănătos și puternic.

© Copyright Dilexis

images
Sistema "struttura piana"

Sistemul anti-grindină cu "struttura piana" este în prezent cea mai utilizată sistema pen...

images
Sistema V5

Planta anti-grindină V5 a fost recent testată pentru a rezolva o problemă privind descărcarea grindinilor...