Soluții inovative pentru agricultura modernă
Municipiul Chișinău
str. Chișinăului 1, Goian 2089
Program de lucru
Luni - Vineri / 9.00 - 19.00
Contactează-ne
Soluții inovative pentru agricultură modernă
Contacte
Ai o întrebare ?
Contactează-ne

Mere Fuji

Soiurile de mere Fuji sunt una dintre cele mai populare soiuri de mere în întreaga lume datorită calității lor superioare și aromă unică. Aceste mere sunt cultivate în principal în Japonia, dar sunt disponibile și în multe alte zone din lume. Dacă îți dorești să cultivi merele Fuji în grădina ta proprie, iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să obții o recoltă bogată și gustosă.

Selectarea sămânțelor: Este important să optezi pentru semințe de calitate superioară atunci când îți propui să cultivi mere Fuji. Asigură-te că alegi sămânțe de la un furnizor de încredere și că acestea sunt adaptate la climatul și solul din zona ta.

Zonă și condiții de plantare: Merele Fuji preferă un climat moderat și nu suportă temperaturile extreme sau umiditatea ridicată. Este recomandat să plantezi semințele într-o zonă bine iluminată, cu sol bine drenat și bogat în nutrienți.

Plantarea: Poți planta semințele în primăvară sau toamnă, dar se recomandă plantarea în perioada de primăvară, pentru a avea timp să se dezvolte și să crească până la începutul toamnei. Asigură-te că așezi semințele la distanța potrivită pentru a avea suficient spațiu între fiecare pom.

Îngrijirea: Pentru a obține cele mai bune recolte de mere Fuji, este important să le oferi îngrijirea potrivită. Asigură-te că te ocupi cu regularitate de fertilizarea și udarea pământului din jurul pomului. Este, de asemenea, important să faci tăieri de îngroșare pentru a menține forma corectă a pomului și pentru a preveni bolile si daunatorii.

Recoltare: Merele Fuji sunt mai bune dacă sunt lăsate să se coacă complet pe pom. Când ajung la o culoare predominantă de portocaliu sau roz, recoltează-le și asigură-te că le depozitezi într-un loc răcoros și uscat pentru a le menține prospețimea.

În concluzie, cultivarea merelor Fuji poate fi o experiență captivantă și recompensatoare. Cu puțină planificare și îngrijire adecvată, poți obține o recoltă bogată și aromată de mere Fuji în grădina ta. Asigură-te că urmezi sfaturile de mai sus pentru a obține cele mai bune rezultate și a te bucura de merii tăi Fuji la maximum!

Vrei o consultație tehnică profesională ?

Proiectarea plantației • Defrișări/Curățire • Pregătire teren • Plantare macanizată • Instalare sisteme de suport • Instalare sisteme de protecție • Utilaje și echipamente agricole • Sisteme de întreținere 
Obține o consultație
Choose language
ro_RORomanian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram