Soluții inovative pentru agricultura modernă
Municipiul Chișinău
str. Chișinăului 1, Goian 2089
Program de lucru
Luni - Vineri / 9.00 - 19.00
Contactează-ne
Soluții inovative pentru agricultură modernă
Contacte
Ai o întrebare ?
Contactează-ne

Mere Gala

Despre cultivarea merelor de tip Gala

Merele de tip Gala sunt apreciate în toată lumea pentru aroma și gustul lor dulce și suculent. Dacă ești pasionat de cultivarea fructelor în grădina ta, să știi că merele de tip Gala sunt o alegere excelentă. Iată câteva sfaturi utile despre ceea ce trebuie să știi pentru a avea o recoltă cât mai bogată și mai gustoasă!

Selectarea sămânțelor: Când alegi sămânțele, verifică dacă provin de la o sursă de încredere și dacă sunt adaptate la mediul în care îți dorești să le plantezi.

Zonă și condiții de plantare: Merelor de tip Gala le place un climat moderat, astfel încât acestea pot fi cultivate în zona de litoral și în zonele cu veri mai răcoroase. Înainte de a planta merii, asigură-te că solul este bogat în nutrienți, udat și bine drenat.

Plantarea: Poți să plantezi mărul Galain toamna, dar cel mai bine este să o faci în primăvară. Așază sămânțele la o distanță de 6-8 metri pentru a avea spațiu suficient între fiecare pom.

Îngrijirea: Merele Gala necesită îngrijire constantă pentru a avea o producție bogată de fructe. Fertilizează pământul periodic cu îngrășăminte organice și udă pământul regulat. De asemenea, efectuează periodic tăieri de îngroșare pentru a menține o formă compactă a pomului și pentru a asigura o lumină mai bună a frunzelor.

Recoltare: Cele mai bune mere Gala sunt cele care rămân pe pom o perioadă suficientă de timp a se coace complet, dar nu atât de mult încât să înceapă să se strice. Odată ce merele își schimbă culoarea din verde în roșu sau portocaliu, poți începe să recoltezi. Asigură-te că le iei de pe pom cu grijă și că nu forțezi smocurile care nu sunt încă coapte.

Așadar, dacă îți dorești să ai un grădină cu o producție bogată de mere Galae, asigură-te că urmărești aceste sfaturi utile. Prin îngrijirea și atenția de care au nevoie, meritul de a conduce aceste fructe delicioase la maturitate este cu siguranță satisfăcător!

Vrei o consultație tehnică profesională ?

Proiectarea plantației • Defrișări/Curățire • Pregătire teren • Plantare macanizată • Instalare sisteme de suport • Instalare sisteme de protecție • Utilaje și echipamente agricole • Sisteme de întreținere 
Obține o consultație
Choose language
ro_RORomanian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram