Soluții inovative pentru agricultura modernă
Municipiul Chișinău
str. Chișinăului 1, Goian 2089
Program de lucru
Luni - Vineri / 9.00 - 19.00
Contactează-ne
Soluții inovative pentru agricultură modernă
Contacte
Ai o întrebare ?
Contactează-ne

Sisteme antigrindină pentru vii și livezi

Sisteme cu plasă antigrindină, produsă în Italia, pentru protecția viilor și livezilor de grindină și alte fenomene ale naturii.În viticultură și pomicultură, grindina reprezintă un risc semnificativ, poate provoca pierderea în totalitate a producției, manifestând un impact negativ asupra creșterii și randamentului roadelor în anii următori. Gradul de deteriorare depinde de intensitatea și durata fenomenului, precum și de stadiul vegetativ al plantației. Sunt cazuri în care 2 minute sunt suficiente pentru a distruge recolta din acel an. Un sistem antigrindină vă poate proteja plantația de acest fenomen.

Din 2016, noi comercializăm sisteme de protecție antigrindină, plasa și accesoriile de susținere și strângere pentru aceste sisteme, certificate European și având garanție sunt produse de către partenerul nostru BoscatoReti în Italia, lider in Europa.
Plasele noastre antigrindină pot varia în funcție anumite caracteristici precum: gradul de umbrire, numărul și grosimea firelor, fotoselectiva/obisnuită și altele.
În compartimentul produse antigrindină https://dilexis.md/accesorii-anti-grindina/ puteți observa toate accesoriile și tipurile de plasă antigrindină.

Deși funcția principală este aceea de a proteja podgoria de grindină, avantajele nu se opresc aici. Sistemul este capabil sa protejeze lăstarii de vântul de primăvară și să reducă riscul de opărire a strugurilor vara.

De asemenea, este o solutie eficientă și pentru cei care doresc să împiedice păsările să mănânce fructul, permițând ciorchinelui în același timp să crească sănătos și puternic.
© Copyright Dilexis

Mai jos aveți tipurile de sisteme antigrindină instalate de noi.

Sistemul antigrindină - structură plană

Sistemul anti-grindina cu "structură plană" este în prezent cel mai utilizat sistem pentru a proteja culturile de grindină. Instalarea sa este destul de simplă și foarte ieftină și a demonstrat rezistență cu rafale de peste 100 km/h. Este utilizat atât în livezile, cât și în viile superintensive.
Gestionarea deschiderii și închiderii plasei poate fi realizată în perioade scurte și, prin urmare, reduce costurile forței de muncă.
Structura este realizată cu pari din beton precomprimat, cu o distanță de 8 m și o înălțime de 4 m fată de nivelul solului. Datorită firelor si cablurilor galvanizate, rândurile sunt conectate longitudinal și transversal la ancorajele care se întind pe tot perimetrul structurii. Astfel, chiar și în cazul grindinilor excepționale, sistemul va expune o rezistență remarcabilă.

Sistemul antigrindină - V5

Sistemul antigrindină "V5" a fost brevetat pentru a rezolva o problemă - descărcarea grindinei.

Este un fel de evoluție a sistemului "structură plană", însă sistemul de suport, accesoriile și funiile rămân aceleași.
În această structură, diferența principală este plasa între 2 rânduri, unde, strânsă de benzile plastificate efectuează forma "V". În acest fel, toate bucățile de grindină sunt transmise în mijlocul rândului, unde, printr-o simplă mișscare de deschidere, grindina cade jos. Acest sistem poate fi aplicat în orice tip de cultură, distanța dintre rânduri trebuie să fie mai mare sau de 3,5 m; iar înălțimea trebuie să fie de până la 5 m.
Instalarea sistemului "V5" este puțin mai dificilă în comparație cu sistemul "structură plană", însă procesul de deschidere/închidere și gestionarea anuală a palsei este mult mai ușor.

Valorile noastre: calitate și eficiență

Video

Vrei o consultație tehnică profesională ?

Proiectarea plantației • Defrișări/Curățire • Pregătire teren • Plantare macanizată • Instalare sisteme de suport • Instalare sisteme de protecție • Utilaje și echipamente agricole • Sisteme de întreținere 
Obține o consultație
Choose language
ro_RORomanian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram