Soluții inovative pentru agricultura modernă
Municipiul Chișinău
str. Chișinăului 1, Goian 2089
Program de lucru
Luni - Vineri / 9.00 - 19.00
Contactează-ne
Soluții inovative pentru agricultură modernă
Contacte
Ai o întrebare ?
Contactează-ne

Sisteme antiploaie pentru vii și livezi

Sisteme antiploaie inovative pentru vii și livezi, după standardele UE, certificate și recunoscute.Suntem prima companie din Moldova care a instalat sisteme antiploaie la vii și livezi.

https://livada-moldovei.md/prima-plantatie-de-vita-de-vie-cu-sistem-anti-ploaie-din-tara/

O metodă eficientă pentru protejarea a fructelor sensibile de ploi și dezvoltarea calității și gustului lor este sistemul antiploaie. Din 2018, suntem reprezentantul mai multor companii de renume din Europa în domeniul sistemelor "anti-ploaie". Instalăm astfel de sisteme pentru struguri de masă, livezi de cireș, cais, zmeură ș.a.m.d.


Sistemele antiploaie prevăd acoperirea viilor/livezilor cu pelicule impermeabile, funcțiile acestora putând fi multiple, precum anti-fisurare (anti-crăpare), ca anticipatori sau amânatori ai proceselor de coacere, ca inhibitori ai proceselor de transmitere a infecțiilor bacteriene și criptogame din cauza ploilor infectante sau ca prevenire a multor alte boli ale plantelor. Peliculele antiploaie asigură atât calitate, cât și frumusețe fructelor.

Aici puteți vedea toate tipurile de pelicule antiploaie https://dilexis.md/accesorii-anti-ploaie/.
Retilplast, partenerul nostru din Italia și liderul în producerea peliculelor anti-ploaie în Europa, a brevetat sisteme și tehnologii unice care permit atât apărarea culturilor de evenimentele meteorologice intense din ce în ce mai frecvente, cât și rezistență de-a lungul timpului.

Mai jos prezentăm sistemele deja instalate în Moldova care au demonstrat eficiență și calitate.
© Copyright Dilexis

Sistemul Zig-Zag

Sistemul Zig-Zag sau sistemul fix este cel mai popular sistem antiploaie utilizat și în livezi, și în vii.

Acest sistem este ușor de întreținut și manipulat în acțiunile de închidere/deschidere în decursul anului, este ușor de instalat și cel mai convenabil dintre toate sistemele antiploaie. Majoritatea livezilor și viilor din Republica Moldova le-am instalat după sistemul dat. În unele cazuri, cu ajutorul acestui sistem am instalat plantații "cu efect de seră" (https://www.youtube.com/watch?v=QU3pOm98wZ4&t=2s).

Sistemul Spider

Sistemul antiploaie "Spider" sau mai cunoscut ca "sistemul cu elastice", fiind unul dintre cele mai cunoscute din familia sa, facilitează trecerea mai mare a aerului și vântului și accelerază operațiunile de deschidere/închidere a peliculelor datorită elasticelor duble "W".
Echipa noastră vă poate oferi toate detalile necesare pentu configurarea sistemului antiploaie de care aveți nevoie

Sistemul spider este văzut ca unul dintre cele mai sigure sisteme, cu o rezistență remarcabilă datorită elasticilor puternice și dese, dar pentru a fi intalat, trebuie să respectăm anumite cerințe: distanța între rânduri de maxim 5m, iar distanța între șpalieri 6m maximum.

Sistemul Keep In Touch - plasă antiploaie

Prima plantație de cireș din Moldova acoperită cu noua plasă antiploaie "Scudo-Net" - cea mai nouă tehnologie în domeniul protecției fructelor sensibile de ploi!

În satul Burlacu, r-nul. Cahul, am instalat sistemul de protecție cu plasă antiploaie cu efect adăugător anti-insecte și antigrindină.

"Scudo-Net" este un produs care, după doi ani de teste, completează pelicula antilploaie, până în prezent singura alternativă reală la produsele pentru protecția împotriva ploii. Această nouă plasă este realizată din materiale inovatoare: în prezența ploii, se extinde și inhibă trecerea apei. În plus, aceste materiale conferă plasei atât rezistență (peste 5 tone pe metru liniar), cât și o durată de viață mai mare decât firele clasice folosite pentru plase. În plus, chiar dacă deschidere/închiderea și strângerea plasei este mult mai ușoară decât cu peliculele, acest tip de sistem nu necesită manipularea plasei antiploaie. Ea rămâne deschisă pe tot parcursul anului.

Mario Tonioni, tehnicianul general al BoscatoReti spune: "Această plasă cu un singur strat va face posibilă suplinirea peliculei de plastic pentru protecția strugurilor, a cireșelor și kiwi și alte livezi care necesită protecție de apă cu costuri echivalente cu pelicula antiploaie, dar cu o durată de trei ori mai mare și o rezistență mecanică de 10 ori mai mare".

Lucrările noastre

Video

Vrei o consultație tehnică profesională ?

Proiectarea plantației • Defrișări/Curățire • Pregătire teren • Plantare macanizată • Instalare sisteme de suport • Instalare sisteme de protecție • Utilaje și echipamente agricole • Sisteme de întreținere 
Obține o consultație
Choose language
ro_RORomanian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram