Soluții inovative pentru agricultura modernă
Municipiul Chișinău
str. Chișinăului 1, Goian 2089
Program de lucru
Luni - Vineri / 9.00 - 19.00
Contactează-ne
Soluții inovative pentru agricultură modernă
Contacte
Ai o întrebare ?
Contactează-ne

Stropitori vii și livezi

Stropitori pentru vii și livezi

Folosind sistemul unic Low Volume Venturi Air de la CIMA, puteți economisi o cantitate imensă de apă atunci când pulverizați cu pulverizatoarele noastre.

Este bine cunoscut faptul că apa este purtătorul necesar pentru distribuirea eficientă a substanțelor chimice agricole și pentru a obține o acoperire completă și țintită.

Mărimea particulelor de pulverizare este măsurată în microni. Un micron este un milimetru împărțit de o mie de ori (0,001 milimetru = 0,00006 inci).

Pulverizatoarele pneumatice CIMA folosesc un sistem bazat pe „tub Venturi”; un ventilator centrifugal genereaza un flux intens de aer care trece prin tubul Venturi si iese printr-un gat adecvat. Apa este introdusă, fără presiune, în gâtul Venturi-ului și este tăiată în particule extrem de fine și uniforme. Aplicarea acestui principiu este condiția esențială și obligatorie pentru construcția pulverizatoarelor pneumatice.Cu pulverizatoarele pneumatice Low Volume CIMA Venturi Air, distribuția generează o ceață de apă cu un diametru mai mic pentru 90% din picături (de obicei 100 / 150 microni).


Imaginați-vă că acoperiți o anumită zonă cu picături de apă: este evident că picăturile mai mici vor acoperi o suprafață mai mare în interiorul zonei date.

Din volumul unei picături de 300 de microni obținem 27 de picături de 100 de microni. Chiar și ținând cont că diametrul picăturilor este același cu amprenta sa, suprafața acoperită se deplasează de la 0,07 mm² la 0,21 mm², triplându-se.

În plus, este important să se ia în considerare comportamentul dinamic al picăturilor. Datorită tensiunii superficiale și volumului mai mare, picăturile mai mari (mai mult de 400 microni) au o aderență mai mică și provoacă pierderi din cauza acumulării mari, a depunerilor neuniforme, a scurgerii pe frunze și a scurgerii pe frunze. sol. Picăturile prea mici (mai puțin de 70 de microni) sunt foarte sensibile la vânt, temperatura ridicată le poate provoca evaporarea făcându-le foarte mici sau chiar uscarea particulei chimice dizolvate.

Dimpotrivă, picăturile de 100/200 de microni au o distribuție mai bună și, purtate de pulverizarea aerului, pătrund în interstițiile vegetale și creează o acoperire mai uniformă fără a picura.

Indiferent de tipul de pulverizator folosit, cantitatea de substanță chimică de distribuit la hectar rămâne neschimbată, în funcție de cultura de tratat.

Vrei o consultație tehnică profesională ?

Proiectarea plantației • Defrișări/Curățire • Pregătire teren • Plantare macanizată • Instalare sisteme de suport • Instalare sisteme de protecție • Utilaje și echipamente agricole • Sisteme de întreținere 
Obține o consultație
Choose language
ro_RORomanian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram